Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه موسیقی گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛موسیقی ایران در هفته ای که گذشت شاهد رویداد هایی بود که در ادامه مشروح آن را مشاهده می کنید.

صبح شنبه،نشست خبری کنسرت شهرام شکوهی برگزار شد. کنسرتی که در آن این خواننده و منافی مدیر برنامه او، صحبت های بسیار جنجالی کردند. آن ها به عملکرد مسئولان برگزاری کنسرت، حمایت نکردن اسپانسر ها از موسیقی و حتی خوانندگان انتقاد کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در خصوص استقبال کم از کنسرت ها به دلیل مشکلات معیشتی بیان کرد: بحثی که این روزها خیلی مطرح است، معیشت مردم است. بسیاری می‌گویند با گرانی بلیت کنسرت و هزینه‌های گزافی که برای حضور در کنسرت ها وجود دارد، شاید کنسرت برای یک خانواده با هزینه های جانبی، به ۸۰۰ هزار تومان برسد. بنابراین بسیاری ترجیح می دهند به جای کنسرت، پارک بروند.

شکوهی با بیان اینکه این روز ها کنسرت رفتن برای بسیاری به آرزوی دست نیافتنی تبدیل شده است، گفت: دلیل قیمت بلیت های کنسرت جدیدم را با میانگین قیمت 50 تومان فروختم.

این خواننده در ادامه گفت:در حال حاضر کنسرت می گذارم که بتوانیم شرایط را به گونه‌ای فراهم کنیم که موسیقی ادامه پیدا کند و چرخه موسیقی متوقف نشود.

وی با بیان اینکه من هم می توانستم کنسرت هایم را لغو کنم و برنامه ای برگزار نکنم اما این کار را نکردم، ادامه داد: خودم و تهیه کننده از این کنسرت درآمدی کسب نمی کنیم و فقط هزینه‌هایی که از آن به دست می آوریم را خرج عوامل می کنیم. ما با این شرایط کنسرت را برگزار می کنیم که مردم از کنسرت رفتن محروم نشوند.

شکوهی ادامه داد:خیلی ها می گفتند تو نگران معیشت مردم نیستی اما من نگران معیشت مردم هستم و بیشتر نگران کسانی هستم که با از بین رفتن کنسرت ها نانشان بریده می شود از این رو من در حدی که هزینه خواندنم را نگیرم می توانم به ارزانی بلیت کمک کنم.

وی بیان کرد: من اگر به جایگاهی رسیدم از مردم رسیدم و این ارزانی بلیت کنسرتم، جبران لطف مردم است. شاید برخی خوانندگان کنسرت شان را مانند سیروان خسروی لغو کنند و مجبور شوند جریمه هایی هم به سالن دار پرداخت کنند که من به این کارشان تبریک می‌گویم اما ترجیح می‌دهم کنسرت را با قیمت پایین‌تر برگزار و از درآمد خودم صرف نظر کنم و کاری انجام دهم که کسانی که در عرصه موسیقی فعالیت می کنند همچنان در این کار بمانند.

شکوهی گفت:با این صحبت هایی که شکوهی انجام داد، خودش اعتراف کرد که به زودی مورد انتقاد همکارانش و فعالان موسیقی قرار می گیرد.

سومین جشنواره آواها و نواهای رضوی به پایان رسید

سومین جشنواره آواها و نواهای رضوی با تقدیر از موزیسین ها و خوانندگانی که قطعاتی با مضامین عرفانی و مذهبی به ویژه برای امام رضا (ع) تولید کرده باشند و همچنین معرفی برگزیدگان به کار خود پایان داد.

در این مراسم از محمد علیزاده، شاهین فرهت، آریا عظیمی نژاد، فردین خلعتبری، احمد صدری ،شهرام صارمی و چند تن دیگر تقدیر شد.

دبیر اجرایی و روابط عمومی جشنواره موسیقی فجر مشخص شدند

پس از آن که شهرام صارمی دبیر اجرایی جشنواره شد، وی امیر بهاری را به عنوان مدیر روابط عمومی سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر انتخاب کرد.

در حکم صارمی برای امیر بهاری آمده است: نظر به حسن سوابق و تجارب ارزنده و متعدد جنابعالی در حوزه روابط عمومی، اطلاع رسانی، همکاری با رسانه ها، مجلات، سایت های موسیقی و نیز صفحات تخصصی موسیقی روزنامه ها، به موجب این حکم به عنوان مدیر روابط عمومی سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر منصوب می شوید.

 

آلبوم جدید سالار عقیلی منتشر شد

آلبوم «صورتگر» با صدای سالار عقیلی و به آهنگسازی و تنظیم علی پژوهشگر منتشر شد. در این آلبوم که عاشقانه های مولانا را بیان می کند، امین تارخ بازیگر تئاتر، سینما و تلویزیون نقش مولانا را بازی می کند. این آلبوم روایتی عرفانی از عشق خاکی تا رسیدن به عشق افلاکی را با موسیقی به بیان می کند.

گروه نریمان به سرپرستی گلناز جمشیدی با نوازندگی آزاد میرزاپور، متین آهنگری، فؤاد عابدی، مرجان راوندی، مهربد یوسفی، حسین رضایی‌نیا، مهیار جلالی‌پور، درشن آنانند، زکریا یوسفی، همایون نصیری، احمد میرمعصومی و ثمین قربانی این آلبوم را اجرا کرده اند. همچنین پژوهشگر برای روایت از مشاوران ادبی چون سیامک بدیعی، علیرضا بدیع، نیلوفر کامیابی و حسین الهی قمشه‌ای بهره گرفته  و بهراد جوانبخت، طراحی گرافیک آلبوم را انجام داده است.

کنسرت آلبوم شال برگزار شد

کاوه آفاق کنسرت آلبوم شال، که دومین آلبومش بود را در دو سانس برگزار کرد. کنسرت این خواننده پاپ راک با قطعه «کلنجار» آغاز شد و با اجرای قطعات جدیدترین آلبومش ادامه پیدا کرد. ابوالحسن داوودی کارگردان سینما و رستاک حلاج از جمله مهمانان ویژه کنسرت آفاق بودند.
آرمان مهربان (رهبر ارکستر و نوازنده کیبورد)، پیام زمانی (درامز)، آندره خاچیکیان (گیتار الکتریک)، شهاب آفاقی (گیتار الکتریک) و مهرداد حامدی (گیتارباس) از جمله اعضای ارکستر کاوه آفاق در این کنسرت بودند.

نوازنده پیشکسوت ویولن در گذشت

ناصر زرآبادی نوازنده پیشکسوت ویولن صبح یکشنبه 31 تیرماه از دنیا رفت. او در سال ۱۲۹۹ در محله‌ سنگلج تهران متولد شد. زرآبادی تحصیل موسیقى را از سال چهارم دبستان آغاز کرد. دو سال زیر نظر حسین خان هنگ‌آفرین و چهار سال زیر نظر محمود ایروانى فن نواختن ترومپت و ویولن را آموخت. مدتى نیز نزد مسیو هایک شاگردى کرد. از سال ۱۳۲۳ وارد رادیو شد. او مدت‌ها سرپرستى ارکستر شماره سه و ارکستر شما و رادیو را بر عهده داشت. در سال ۱۳۲۹ اقدام به تأسیس کلاس موسیقى جهت تعلیم و تربیت هنرجویان موسیقى کرد.

زرآبادى علاوه بر کنسرت‌هاى متعددى که جهت کمک به امور خیریه و پیشبرد اهداف فرهنگى‌ و هنرى و مؤسسات علمى و فرهنگى برگزار کرد، مسافرت‌هاى متعددى به آلمان، هلند و کشورهاى همسایه ایران براى معرفى موسیقى سنتى ایران کرد.

باشگاه خبرنگاران در گذشت این هنرمند فرهیخته را به خانواده بزرگ موسیقی و نزدیکانش تسلیت می گوید.

محسن چاوشی ممنوع الکار نیست

شایعه ممنوع الکار شدن محسن چاوشی خواننده پاپ، بارها در فضای مجازی میان کاربران رد و بدل می شد. این شایعه ابتدا پس از انتشار قطعه انتقادی «خوزستان» با صدای چاوشی مطرح شد. علاوه بر این، عدم انتشار آلبوم «ابراهیم» محسن چاوشی که مدتهاست، طرفداران این خواننده منتظر شنیدن آن هستند، به این شایعه دامن زده است. البته چاوشی چندی پیش، خبر ممنوع الکار شدن به دلیل خواندن قطعه «خوزستان» را تکذیب کرد. اما پس از آن ماجرای ممنوع الکاری به دلیل منتشر نشدن آلبوم «ابراهیم» ادامه پیدا کرد.
با پیگیری خبرنگار گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ مشخص شد که چاوشی مشکلی برای ادامه فعالیت در عرصه موسیقی ندارد.

ابوالفضل صادقی نژاد رئیس واحد نظارت و ارزشیابی دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفتگو با خبرنگار حوزه موسیقی گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در این باره گفت: محسن چاوشی ممنوع الکار نیست و می تواند به فعالیتش در موسیقی ادامه دهد. او فقط باید اصلاحیه هایی را به 5 شعر از آلبوم «ابراهیم» بزند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: موسیقی سنتی موسیقی پاپ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۸۷۴۸۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مظلوم‌تر از تئاتر، موسیقی اصیل ایرانی است/تخصیص یارانه دولتی برای سفره فرهنگی مردم

به گزارش خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا،‌ کنسرت «اشعار نو از نغمه‌های کهن» در نوزدهمین شب موسیقی فرهنگسرای ارسباران در شب‌های پنج شنبه و جمعه، ۶ و ۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ برگزار شد. در این کنسرت که به سرپرستی محمدرضا برزین و خوانندگی صادق شیخ زاده اجرا شد، تصنیف‌ها و قطعات پیش در آمد اصفهان، شاه ختایی، پنبه جاری، المنت و لله، کهربا، نخجیر، ریشه در خاک، حریم یار، کردی و آفتابکاران با آهنگسازی علی اصغر بهاری، محمد رضا برزین، صادق شیخ زاده و قطعاتی با ملودی‌های قدیمی و محلی بر اساس اشعاری ازهوشنگ ابتهاج، فریدون مشیری، فاضل نظری، علی حاتمی، حامد عسگری و اشعار محلی اجرا شد.

صادق شیخ زاده خواننده درباره این کنسرت گفت‌وگویی با خبرگزاری آنا انجام داده که مشروح آن را می‌خوانید:

لطفا درباره جزییات این کنسرت برایمان توضیح بدهید .

کنسرت نغمه‌های کهن یا اشعاری نو از نغمه‌های کهن یک اجرای دغدغه انگیز برای شنیده شدن نغمه‌های با اصالت است، آنچه که امروزه بیشتر مردم در ارتباط با گذشته با آن در ارتباط هستند. تمام تلاشمان این بود که بتوانیم در قالب یک موسیقی اصیل به بازخوانی نغمه‌هایی بپردازیم که برگرفته از موسیقی فولکلور، موسیقی دستگاهی یا برگرفته از رسوم و آیین‌های مناطق مختلف  هستند تا با اشاعه آنها مردم شعر تازه بشنوند و فضایی تداعی کنیم که اگر چه به جهت کلامی به مردم نزدیکتر است، اما ممکن است نغمه‌های آن در طول سالیان سال فراموش شده باشد.

چطور شد در فرهنگسرای ارسباران اجرا رفتید؟

از سویی به جهت حمایت‌های فرهنگسرای ارسباران و اینکه تصمیم گرفتیم جایی اجرا برویم که مردم هم قدرت خرید داشته باشند و بتوانند در این کنسرت شرکت کنند و خوشبختانه استقبال هم از کنسرت خوب بود به طوریکه یک سانس را به دو سانس در دو شب رساندیم ، امیدواریم این استقبال ادامه پیدا کند و بتوانیم در روزهای دیگر هم اجرا داشته باشیم

درباره قطعات و سازندگان آن هم برایمان توضیح دهید؟

اجرا توسط قطعات تنظیم و یا ساخته شده محمدرضا برزین اتفاق می‌افتد که نوازنده خوبی در ساز سه تار است، سنتور را سوها شمعدانی،‌عود آناهیتا نصیریان، سازهای کوبه‌ای پویان توکلی ، تنبک امیرحسین تات و ساز سه تار با مسعود صادقی است.

با توجه به مبالغ بالای کنسرت‌ها در این ایام، چقدر قدرت خرید مردم و حضور عموم برای شرکت در این کنسرت برایتان اولویت داشت؟

در واقع این نکته برایمان حائز اهمیت بود، چقدر هم خوب است که دولت و حاکمیت بخشی از هزینه‌های کنسرت‌ها را تقبل کند. بدون تعارف این تعداد کنسرتی که هر شب در کشور برگزار می‌شود اگر بخشی از هزینه‌ها را هم دولت بدهد، خیلی استقبال چشمگیر می‌شود، بنابراین سر سفره فرهنگی مردم باید یارانه‌های دولتی با حمایت‌هایی این چنین داشته باشیم که خوشبختانه ما توانستیم از آن برخوردار شویم.

ما امروز می‌بینیم که حتی خواننده‌های شهیر موسیقی ایرانی روی به موسیقی‌های الکترونیک و موسیقی‌های غیر ایرانی می‌آورند، حتی به نظر من آن موسیقی‌ها موسیقی‌های پاپ نیست همانطور که بهتر از من می‌دانید موسیقی پاپ موسیقی مردمی هست بنابراین یک موسیقی می‌تواند موسیقی کلاسیک باشد، فولکلور باشد حتی سنتی باشد به خاطر فرم اجرا ولی پاپ تلقی شود، یعنی جمیع مردم با آن احساس نزدیکی کنند، حتی این موسیقی‌هایی که توسط بعضی از خواننده‌ها اجرا می‌شود و به روی صحنه می‌رود موسیقی‌های پاپ نیستند.

البته برخی هم موسیقی خاص هستند، موسیقی که در ژانر موسیقی الکترونیک، موسیقی کلاسیک، حتی موسیقی کلاسیک غربی است ولی باز این حرف به این منظور و به این مفهوم نیست که آن‌ها نباید باشد چرا آنها هم باید باشند، اما اقبال صد درصدی خوانندگان موسیقی اصیل ایرانی به آن موسیقی‌ها منجر به این می‌شود که این سمت ما خیلی خالی باشیم ما خیلی تنها و معدود باشیم امروزه شما می‌شنوید که توسط یک سلسله از هنرمندان عزیز و گرامی ابراز نگرانی درباره تئاتر وجود دارد،‌ این هم به جا است اما واقعا باید بگویم که مظلوم‌ تر از تئاتر، موسیقی اصیل ایرانی است حتی موسیقی سنتی هم نه، موسیقی اصیل ایرانی.

متأسفانه به دلیل ذائقه‌ای که توسط عده‌ای بین مردم ایجاد شده، دافعه نسبت به سازهایی چون سه تار، سنتور،‌عود، سازها کوبه‌ای و آواز ایرانی ایجاد شده است، در صورتی که اینها شاخه‌های موسیقی اصیل ایرانی هستند. 

شما سالهاست که در عرصه آواز ایرانی فعالیت می‌کند، دراین باره چه تجربیاتی دارد و برایمان بگویید.

به عنوان کسی که برنامه های مختلف داشته‌ام می‌گویم، که اتفاقاً مردم در مناسبت‌های آیینی خودشان بسیار هم علاقمند این موسیقی و آواز‌ها هستند، اگر این آواز‌ها درست طراحی شود برای لحظات خلوت آدمی فوق العاده است.

ما انسان‌ها دارای حالت‌های مختلف، متنوع و گوناگونی به جهت روانی هستیم و برای هر کدام از این حالت‌ها موسیقی خاص خود را طلب می‌کنیم و مثل یک نوع تغذیه روحی است، به همین دلیل ما به تمام فرهنگ‌ها که از دل فرهنگ خودمان بیرون می‌آید ادای دین می‌کنیم و به آن اصالت می‌دهیم و در این مواجهه هم نیاز داریم که هر کدام از آنها را مصرف کنیم اتفاقاً موسیقی جدی هم موسیقی مصرفی است، اما موسیقی مصرف شده برای حالات خاص آدمی و هر آدمی البته حالات خاص خودش را دارد اما این طیف حالت‌ها از چند گونه بیرون نیست و من امیدوارم که این نوع اجراها مورد حمایت قرار بگیرد.

بنابراین اگر حمایت درستی صورت گیرد، اقبال مردمی هم زیاد می‌شود و ما با فوجی از مخاطب روبه رو می‌شویم، در حال حاضر کنسرت‌هایی که در سالن‌های مجلل برگزار می‌شوند که بعضا حتی استانداردهای ابتدایی موسیقی را هم ندارند. ما سالن تخصصی اجرای کنسرت کم داریم اما هستند اندازه‌ای که کارمان راه بیافتد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • وحید اسداللهی رِنگ‌های آذربایجانی را به تالار وحدت می‌آورد
  • مظلوم‌تر از تئاتر، موسیقی اصیل ایرانی است/ تخصیص یارانه دولتی برای سفره فرهنگی مردم
  • دوقلوهای آواز ایرانی در شهر اصفهان به روی صحنه می‌روند
  • این صدا برای بچه‌های ایران است/ جزییات یک کنسرت باتربیت!
  • مظلوم‌تر از تئاتر، موسیقی اصیل ایرانی است/تخصیص یارانه دولتی برای سفره فرهنگی مردم
  • چرا پنج کنسرت در تهران لغو شد؟
  • سفر مدیرکل دفتر موسیقی برای تعیین تکلیف کنسرت‌های موسیقی
  • اولین کنسرت در خانه رئال مادرید؛ برنابئو، میزبان فستیوال «دیوانه موسیقی» / عکس
  • « نئوتنالیتی » شنیدنی شد/ انتشار مجموعه «قاوال مکتبی»
  • «نئوتنالیتی» شنیدنی شد/ انتشار مجموعه «قاوال مکتبی»