Web Analytics Made Easy - Statcounter

شهرام شکوهی در اقدامی قابل تحسین، بلیت‌های کنسرت تازه‌اش را با قیمت 50 تا 70 هزار تومان عرضه کرد و از سود خود و تهیه‌کننده‌اش گذشت تا بخشی از مردم که توان رفتن به کنسرت را ندارند نیز فرصت استفاده از این امکان را بیابند؛ اقدامی که پیش از این «تابناک» از خوانندگان درخواست کرد و اکنون که گام اول برداشته شده، انتظار می‌رود شاهد رفتار مشابهی از سوی دیگر خوانندگان باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش «تابناک»؛ در هفته‌های اخیر ابتدا سیروان خسروی به دلیل همراهی با وضعیت معیشتی مردم کنسرتش را لغو کرد و در ادامه همایون شجریان برگزاری دور تازه کنسرت-تئاتر سی را با عنوان مشابه لغو کرد؛ هرچند به خصوص در مورد شجریان مسائل دیگری نظیر عدم حمایت اسپانسر این کنسرت و افزایش شدید هزینه‌های سالن به عنوان دلایل اصلی لغو کنسرت توسط برخی ناظران مطرح شد اما در نهایت اگر قرار بر پذیرش صداقت گفتار این دو چهره باشد، بدین شکل این دو اعلام کردند فعلاً اجرایی نخواهند داشت.

از سوی دیگر خانه سینما نیز در همراهی با وضعیت اقتصادی مردم، جشن خانه سینما را لغو کرد؛ جشنی که برخلاف جشنواره فیلم فجر، ارتباط چندانی با مردم نداشت و موج در سطح اجتماع به وجود نمی‌آورد و بنابراین لغو آن تاثیر در همدردی با مردم نداشت و اساساً عامه مردم شاید حتی خبردار نشدند چنین جشنی لغو شده است! بنابراین لغو آن فایده‌ای نداشت، به ویژه هزینه برگزاری این جشن نیز پس انداز نمی‌شود و صرف سایر هزینه‌های‌ خانه سینما خواهد شد و در میان سایر ردیف‌های هزینه‌‌کرد این مجموعه توزیع می‌شود.

پس از این اتفاق، «تابناک» تاکید کرد اینکه هنرمند در مقابل شرایط سخت، تنها به بی‌عملی روی بیاورد و به یک رشته نقد در فضای مجازی بزند، تأثیر عمیقی در فضای عمومی ندارد. هنرمند از ابزاری برخوردار است که اتفاقاً در شرایط سخت می‌تواند همراه مردم باشد. در جریان جنگ مصر با اسرائیل که روزگار سختی برای مردم مصر بود، یکی از خوانندگان مشهور مصر، نه تنها در فضاهای عمومی اجراهایی داشت، بلکه حتی به جبهه جنگ رفت و برای سربازان اجرا کرد تا قوت قلبی برای مردم مصر باشد و به همین دلیل، نه تنها محبوب ترین خواننده مصر بلکه یکی از محبوب‌ترین خوانندگان جهان عرب شد.

همچنین این توقع به عنوان جایگزین منطقی مطرح شد که، در این مقطع انتظار می‌رود هنرمندان نیز اقدامات مشابهی انجام دهند و دست کم شاهد یک کنسرت با قیمت نیم بها از سوی خوانندگان مردمی باشیم. در خصوص جشن خانه سینما نیز ای کاش به جای لغو جشن خانه سینما، بلیت سینماها ارزان می‌شد و مدیریت خانه سینما یک اجماع برای کاهش قیمت بلیت سینما و بازگرداندن قیمت‌ها دست کم به سطح قیمت سال 1396 را در دستور کار قرار می‌داد و این سطح قیمت در سال 1398 نیز حفظ می‌شد.

شهرام شکوهی نخستین خواننده‌ای است که با این فضا همراهی کرد و به جای بی‌عملی، بلیت‌های کنسرتش را به شدت ارزان کرد. او در این زمینه گفت: «بعضی از دوستان این مسئله را عنوان می‌کنند که اوضاع اقتصادی مردم به گونه ای نیست که بتوانند بلیت کنسرت تهیه کنند. یک خانواده چهار نفره اگر بخواهند به یک کنسرت بروند و در کنارش یک شام در بیرون بخورند، حدود 800 هزار تومان برایشان هزینه دارد. بی شک هزینه تهیه بلیت برای خانواده ها زیاد است اما لغو کنسرت‌ها به دلیل مشکلات اقتصادی جامعه، مردم را از لذت برگزاری کنسرت محروم می‌کند. بعد اینکه چرخه درآمدزاییِ بخشی از جامعه را قطع می کنیم؛ کسانی هستند که از راه برگزاری کنسرت ها درآمدزایی دارند.»

شکوهی در عین حال آگاه بود که چنین افت قیمتی ممکن است به برند او آسیب بزند اما پای این کار ایستاد. این خواننده در این زمینه تصریح نمود: «پایین آوردن قیمت بلیت ها به تلقی برخی از دوستان، خودزنی است. من در تیرماه چهار هزار بلیت فروختم. پس نیازی به کاهش قیمت نداشتم. اما برای کنسرت پیش رو میانگین قیمت بلیت ها را 50 هزار تومان قرار داده ایم. در عین حال بالاترین قیمت بلیت کنسرت ها 70 هزار تومان است. برای رسیدن به این قیمت ها من از دستمزد خودم گذشته ام، تهیه کننده محترم هم از سودش گذشته است. این قیمتی که ما قرار داده ایم، تنها هزینه برگزاری کنسرت است.»

این خواننده تاکید کرد: «این دیدگاه قلبی من است که اگر من اینجا هستم به لطف مردم بوده است. جایی باید ما بیاییم و جبران لطف مردم را بکنیم. اینکه مخاطب با هزینه ای 40 یا 50 هزار تومانی بیاید و کنسرتش را ببیند و برود، برای من واقعا خوشایند است. اگر سالن ها حاضر شوند که اجاره بها از ما نگیرند و سالنشان را رایگان به ما بدهند، من حاضرم کنسرت رایگان یا با حداقل قیمت بلیت مثلا 20 هزار تومان، برای مردم برگزار کنم. در سالن فرهنگسرای بهمن که در پایین شهر است، اگر این سالن حاضر باشد که به صورت رایگان سالن را به ما بدهد، حتما من حاضرم به صورت رایگان یا با همان قیمت 20 هزار تومانی کنسرت برگزار کنم.»

انتظار می‌رود حرکتی که شهرام شکوهی آغاز کرده را دیگر خوانندگان نیز در پیش بگیرند و در عین حال دیگر اهالی هنر به ویژه اهالی سینما که عمومیت بیشتری دارند نیز با کاهش قیمت محصولاتی که عرضه می‌کنند، همراهی عملی با مردمی داشته باشند که دوران سرخوشی اقتصادی را پشت سر نمی‌گذارند.

منبع: تابناک

کلیدواژه: شهرام شکوهی کنسرت نیم بها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۸۸۲۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صنعت نشر هند برای تولید کتاب‌های صوتی با هوش مصنوعی آماده می‌شود

 هندوستان در این دوره از نمایشگاه به عنوان مهمان ویژه قرار است صنعت نشر خود را به ایرانیان معرفی کند. جریان نشر در هندوستان به دلیل وجود زبان‌های بومی گوناگون از تنوع خاصی برخوردار است. هندوستان به دلیل پیشینه تاریخی و همچنین روابط فرهنگی‌اش با ایران محتوای بسیاری برای ارائه به ایرانیان دارد. اما این صنعت اکنون در حوزه تکنولوژی نیز در حال آزمودن ایده‌هایی است که می‌تواند برای ایرانیان کارآیی داشته باشد. متنی که در ادامه می‌خوانید، با ترجمه و تالیف مارال توکلی یکی از این ایده‌ها را معرفی می‌کند:

صنعت نشر هند امکانات تولید کتاب‌های صوتی هوش مصنوعی را بررسی می‌کند، ناشران آماده حضور در این عرصه هستند، اما صداپیشگان و خوانندگان تردید دارند.

مدیسون مردی را توصیف می‌کند که به یک منظره زیبا نگاه می‌کند. صدای آهسته و بافت‌دار مدیسون هنگام توصیف آن منظره دلفریب بالا و پایین می‌شود. او کمی مکث می‌کند تا کمی تعلیق ایجاد شود، سپس وارد نقطه اوج می‌شود.

مدیسون یک انسان نیست، بلکه یک «راوی دیجیتال» است که Apple Books به‌طور خاص برای ژانرهای داستانی و عاشقانه ایجاد کرده است. برخی دیگر از راویان دیجیتالی موجود در این فهرست عبارتند از «جکسون» معمولی و دوستانه، «هلنا» سخت و ترسناک و «میچل» خشک اما استادانه.
اپل بوکز در وب‌سایتش، راوی‌های دیجیتالی خود را به عنوان راهی برای کمک به نویسندگان مستقل و نویسندگانی که آثارشان توسط ناشران کوچک‌تر منتشر شده، پیشنهاد می‌کند، چرا که با موانعی مانند سردرگمی فنی و هزینه‌های بالا مواجه نمی‌شوند. 

وقتی این خبر در جامعه صداپیشگی پخش شد، واکنش‌های منفی بسیاری را برانگیخت، حتی زمانی که اپل بوکز به خوانندگان اطمینان داد که «به رشد فهرست کتاب‌های صوتی با روایت انسان ادامه خواهد داد.»

به نظر می‌رسد «راوی هوش مصنوعی» موضوعی مرتبط با ایالات متحده آمریکا یا اروپا محور به‌نظر برسد، اما کتاب‌های دیجیتال یا روایت شده با هوش مصنوعی ممکن است از لپ‌تاپ‌ها و تلفن‌های هوشمند هندی‌ها دور نباشند.

آنانت پادمانابهان؛ مدیرعامل «هارپر کالینز» هند، گفته است که آنها درحال حاضر درحال «نمونه‌گیری» از راویان هوش مصنوعی برای کتاب‌های صوتی هستند، اما هنوز صدایی که دوست داشته باشند پیدا نکرده‌اند. او معتقد است که هوش مصنوعی می‌تواند به تولید کتاب‌های صوتی بیشتر و صرفه‌جویی در زمان کمک کند.

پادمانابهان گفت: «می‌توانم به شما بگویم، شما تفاوت خوانش توسط هوش مصنوعی و انسان را نمی‌دانید.» «این جایی است که به آن می‌رسد تا زمانی به شما بگویم که این توسط هوش مصنوعی روایت شده است» (یا) «این روایت انسان است»، فکر نمی‌کنم متوجه شوید. در روایت‌های غیرداستانی و جاهای دیگر، فکر نمی‌کنم مهم باشد. فکر می‌کنم در داستان‌ها مهم است که روایت کجا مکث می‌کند، جایی که راوی چیزهای بیشتری را به ارمغان می‌آورد.»

وی افزود که راوی‌های هوش مصنوعی انتشار سریع‌تر کتاب‌های ترجمه شده را نیز امکان‌پذیر می‌کنند.

نویسندگان چه فکری می‌کنند؟

خوانندگان و نویسندگان نگران پیامدهای اجتماعی جریان اصلی کتاب‌های روایت شده توسط هوش مصنوعی هستند و صداپیشگان فرصت‌های شغلی را از دست می‌دهند. متخصصان همچنین می‌ترسند که کتاب‌های صوتی که قبلا توسط آنها روایت شده است، بدون رضایت آنها برای آموزش ابزارهای هوش مصنوعی که می‌تواند جایگزین آنها شود، استفاده شود.

با درنظر گرفتن این موضوع، آیا خوانندگان و نویسندگان هندی از کتاب‌های روایت شده توسط هوش مصنوعی حمایت می‌کنند؟

میمی موندال، نویسنده هندی داستان‌های علمی تخیلی و فانتزی، گفت که از مفهوم کتاب‌های روایت شده با هوش مصنوعی و شکل آینده علمی-تخیلی اطراف او «بسیار هیجان زده» است. با این حال، او اعتراف کرد که اگر جایگزین انسانی وجود داشته باشد، چنین کتاب‌هایی را توصیه یا خریداری نمی‌کند.

ازنظر فنی این تقصیر هوش مصنوعی نیست. فقط این است که ما آن را به چنین دنیای نابرابری می‌آوریم و آن را به وسیله دیگری برای ظلم تبدیل می‌کنیم. 

رش سوزان، نویسنده و ویراستار، که کتاب‌ها را در وبلاگ The Book Satchel مرور می‌کند، گفت که به کتاب‌های صوتی زیادی گوش می‌دهد، اما راوی‌های هوش مصنوعی/دیجیتال را «رباتیک و بی جان» می‌داند. او همچنین گفت که با بازبینی کتاب‌هایی که توسط راوی‌های دیجیتال خوانده می‌شود، موافقت نمی‌کند. 

خانم سوزان در بیانه‌ای ایمیلی گفت: «من راوی دیجیتالی را به اندازه کافی خوب نمی‌دانم که با صداپیشگانی که می‌توانند جزئیات احساسات را از طریق آهنگ و سبک خواندن خود برانگیزند رقابت کنند. بنابراین، نظر کلی من درمورد کتاب تغییر می‌کند. امیدوارم روی این تمرکز کنیم که فناوری جدید چگونه می‌تواند به ما در انجام سریع‌تر و آسان‌تر کمک کند، و به دنبال راه‌هایی نباشیم که در آن کار انسان کم ارزش شده و قابل تعویض باشد.»

از منظر یک منتقد، خانم سوزان نگران بود که راوی دیجیتال عاملی است که می‌تواند بر موفقیت یا عدم موفقیت یک کتاب تأثیر بگذارد.

او هشدار داد: «یک کتاب خوب می‌تواند به یک کتاب صوتی متوسط در دست یک راوی بد تبدیل شود.»

خانم موندال همچنین به طنز جایگزینی هوش مصنوعی با نیروی انسانی اشاره کرد و گفت که حتی با ارزان‌تر شدن فرآیندهای تولید و ارزان شدن کتاب‌ها، مردم شغل خود را از دست می‌دهند.

وی اشاره کرد: «من می‌توانم ببینم مطبوعات کوچک و نویسندگان به حاشیه رانده شده چگونه می‌توانند از نیروی کار هوش مصنوعی سود ببرند، و من از آنها به خاطر استفاده از این فرصت کینه‌ای ندارم. ما نباید انتظار داشته باشیم که عدالت اجتماعی بر دوش ضعیف‌ترین اعضای جامعه ما بیاید. این نویسندگانی مانند من هستند که می‌توانند درمورد این موضوع موضع بگیرند و حرفه خود را از دست ندهند.»
 

دیگر خبرها

  • ماجرای لغو ۵ کنسرت در تهران
  • اوج ناهماهنگی در ایران؛ چرا ناگهان پنج کنسرت لغو شد؟
  • ماجرای لغو کنسرت‌ها در تهران چیست؟
  • بلیط سینما بی‌سروصدا گران شد
  • چرا پنج کنسرت در تهران لغو شد؟
  • فروش نمایش «گالیله» از مرز ۷۰۰ میلیون گذشت
  • آمار فروش و تماشاگران نمایش های در حال اجرا
  • «آکادمی پرندگان» بیش از ۵۰ میلیون تومان فروخت
  • فروش «گالیله» از مرز ۷۰۰ میلیون گذشت
  • صنعت نشر هند برای تولید کتاب‌های صوتی با هوش مصنوعی آماده می‌شود